Navštíveno 544x

Jelikoz mam v aute LPG misto rezervy a ta mi furt prekazi, tak se chci zeptat jestli se da necim nahradit?
nedá se to nějak tou sadou na píchlou pneu ? vim že jedno nový auto dělaj bez rezervy a jen s repaskou ale nevim který už :)
já tam mám ten sprej místo toho měl sem stejnej problém....
A kde si sehnal ten sprej? Nezasere to pak celou gumu zevnitr?
Nema stim uz nekdo zkusenosti s pouzitim?
Nismo: Mazda RX8 nema rezervu.. Misto rezervy ma kufrik s kompresorem, sadou na opravu pichle pneu a parem bilych rukavicek;-)
GooGoo: Na vetsine cerpacek koupis spray na opravu pichle pneu, parkrat jsem pouzil, mohu doporucit.. Pokud ale roztrhnes plast, pripadn nejaka vetsi dira, poskozeny disk a podobne, tak se bez rezervy neobejdes... Spray stoji tak od cca 100 kc do cca 300 kc..
GooGoo: V pohode, v pneuservisu mi pak pneu normalne sundali z disku, vytreli to hadrem, zadelali diru a obuli, nafoukli a v pohode.. Pouzil jsem spray celkem dvakrat, jeste mam doma dva do rezervy;-)
jen je jeste potreba mit kompresor, ale to je popsane na kazdem sprayi jinak.. Nekde musis pneu dofouknout a pak treba par km jet urcitou rychlosti, aby se ta smes dobre rozlila po celem vnitrku kola..
A co by na to řekli poliši?! Rezerva musí být ne?! Vím že BMW 1 taky nemá, mají nějaké spešl pneu které snesou i jízdu ve vypuštěném stavu.
Kubais: Jo, tak to uz je o necem jinem, ale vetsian polisu je chapava a kdyz mas aspon ten spray, tak se to da okecat.. Ja osobne rezervu nikdy neukazoval, ani na STK.... Kdyz to vezmu jinak, tak z hodne silnicnich kontrol jsem lekarnicku ukazoval taky jen jednou;-) A pokutu jsem dostal jen jednou - za spatny vzorek na prave zadni pneu - to bylo cca 2 mesice po tom, co jsem udelal ridicak;-)
Jojo taky mam sprej-na rezervu uz nezbylo misto!:-) A polisi se jeste nikdy neptali na rezervu,takze pohoda.
tak si pořiď Run Flaty :)
Novější Audiny mají taky jenom opravné sady + kompresor. Akorát, když dřípneš gumu z boku, tak je to asi celkem k ho.... Odtahovka a jedem.
lepidlo s kompresůrkem má i Kia Picanto. Prý je to levnější než disk s pneu... ( že by i u tak malý gumy ?)..
PH: kdyz porovnam za co se da koupit normalne tak lepidlo 100,- kompresurek 500,-
disk 1000,- guma 1500,- takze verim ze i u vyrobnich nakladu je levnejsi lepidlo s kompresurkem + dostanou misto navic...

11.04.2007, 22:19 |
Shr3k (2) Povinnost podle odstavce 1 písm. c) a d) a povinnost vybavení vozidla náhradními koly rozměrů podle písmene e) se nevztahuje na
a) vozidla, která mají opatřena všechna kola pneumatikami zvláštní konstrukce umožňující nouzové dojetí po defektu s indikací defektu v kterékoliv z pneumatik nebo u vozidel kategorií M1 a N1 s indikací defektu v kterékoliv z pneumatik, která jsou vybavena prostředky pro bezdemontážní opravu poškozené pneumatiky umožňující nouzové dojetí,

11.04.2007, 23:29 |
koren k tomu spreji na opravu-prdel je kdyz vam rupne,pak se to svinstvo dostane vsude:-)